Què és la Plaça Sanllehy


La plaça Sanllehy ha estat i és un espai vital per al barri. 

Per a molts de nosaltres ha estat un dels escenaris més Important de la nostra vida. Va ser primer espai habitual de jocs infantils, de lloc per calmar la set juvenil en la seva font, de esbarjos d'adolescència. De trobades festives, de festeig adolescent, de ball de Festa Major. De passada diaria de camí a buscar el tramvia primer i després bus 24 per anar a treballar; lloc per passejar els fills i amics, de descans i lectura a l'ombra dels seus arbres, de tertúlia amb els veïns. De solaç dels veïns grans.

No podem oblidar els elements que componien la seva atracció: El seu espai verd, la seva font amb petita cascada i canal d'aigua que la menava a l'estany final. La seva antiga caseta de llaminadures primer i gelats després, la seva xurreria. Més tard el seu quiosc. 
El seu fantàstic cinema proper.
Abans el cinema infantil els diumenges a les monges i en la parròquia. Després els "guateques" on està ara el Nou Sanllehy. I per a totes les persones que passaven, encara sense entrar-hi era part important de la qualitat de vida dels que la compartíem.

Com s'enyora el relax visual de la seva zona verda. Tot un tresor que no volem que desaparegui en aquests anys immediats.

Ara és quan molts veïns d'edat han gaudir-la
.
Que ens la tornin.

És la nostra plaça.

Ara la tenen segrestada.

Que l'alliberin.










Comentaris

Anònim ha dit…
Els veïns volem més participació de totes les entitats, grups, societats del barri. Hem de ser cada cop més i no solament manifestar-nos, recollir firmes i fer cartes. Cal anar més enllà i reivindicar un pla de barri, on la recuperació de la plaça sigui un element més. Ja que fem un esforç polític i social que tothom pugui sentir-se seu aquest esforç. De mancances hi han de tota classe. No quedem curts ampliem la demanda.