Carta a l'alcalde de Barcelona

Sr. Jordi Hereu
Alcalde de Barcelona

Benvolgut Sr. Alcalde:

Des de fa alguns dies venim escoltant en diversos mitjans de comunicació que l’Ajuntament de Barcelona està estudiant la possibilitat de cobrar per la visita al Parc Güell.

Els veïns de Vista Park, barri situat entre la Carretera del Carmel i el carrer d’Albert Llanas, espai enfront de l’entrada al parc, considerem que aquest parc és un més dels de la ciutat de Barcelona i per tant creat cuidat i mantingut amb els impostos dels ciutadans pel seu ús, usdefruit i esbarjo. És per això que no entenem el per qué l’accés al parc on hem passat la nostra infància joventut i vellesa, parc en el que hem gaudit amb amics, familiars i veïns dels seus encants i que ara hem de veure restringit l’accés.

No cal dir que aquesta decisió municipal la considerem com un atemptat als nostres drets a utilitzar aquest espai públic, coneixent que són drets adquirits per “L’ÚS I LES COSTUMS“ que hem posat en pràctica durant més de 60 anys i que en aquest cas aquests drets es veurien violentats ni més ni menys que pel govern de la ciutat.

Sr Alcalde, si de veritat està preocupat pel Parc creiem que seria molt necessari que vostè s’acostés als accessos al mateix per la Carretera del Carmel on es trobarà amb l’anomenat pels veïns “EL  BARRANC”, espai limitat pels carrers CUNIT, ALBERT LLANAS i la pròpia CARRETERA DEL CARMEL que pertanyen al propi Ajuntament de Barcelona i que més que una zona urbana de la nostra ciutat, sembla un veritable abocador on cohabiten rates, escombraries, veïns i els turistes que vostès tant aprecien.




Una mica més endavant i enfront de la mateixa porta del Parc, trobarà un improvisat parking pels autobusos dels turistes que, en ple estiu, mantenen els motors en funcionament mentre els seus ocupants visiten el Parc. Una mica més endavant, arribem al carrer d’Albert Llanas amb unes voreres de 60 cm. d’ample per on es fa molt difícil de passar ja que les persones correm el risc de poder tenir un accident per l’estat en que es troben; una parada d’autobús en plena corva on no és possible poder utilitzar la rampa per a persones amb cadira de rodes o de mobilitat reduïda. Al davant i en sentit de baixada, una altre parada totalment incrustada en la muntanya on ja són diversos els dies que cauen pedres i objectes varis que baixen de la pròpia muntanya amb el conseqüent risc per les persones que tranquil.lament esperen el seu mitjà de transport a la parada.
Si aprofita el viatge i es desplaça a peu des de el Parc, fins el nostre carrer pel cantó muntanya, ho haurà de fer per una vorera envaïda a tot el seu llarg per una canal de desguas que redueix l’ amplada de la mateixa, en la major part, en una amplada de màxim 30 cm. amb el corresponent risc quan baixa una moto, cotxe o fins i tot els autobusos a unes velocitats no gens recomanables i es pugui emportar per davant a qualsevol persona que circuli per aquesta vorera.

Com vostè podrà apreciar s’està intentant actuar de forma recaptadora en una zona a on l’Ajuntament de Barcelona ha oblidat històricament l’existència d’aquest sector de la ciutat per a millorar els serveis, els accessos, la urbanització, el manteniment, etc, oblidant les necessitats d’un importantísim espai de la Nostra ciutat, no sols pel benestar dels veïns i ciutadans, sinó que també per poder oferir una imatge moderna i avançada als turistes de tot el món que ens visiten. Totes aquestes queixes i reivindicacions s’han fet durant molts anys a la Seu del Districte d’Horta–Guinardó sense que mai s’ens hagi fet cas.

Els veïns de Vista Park estem preocupats i indignats davant d’aquesta mesura.

Ja i per acabar, només li demanem que es repensi aquesta impopular decisió impositiva als visitants del Parc ja que creiem que són possibles altres mesures que a ben segur seran més populars i menys discriminatòries i que ja són aplicades en moltes ciutats europees com seria el cas d’una “ ECOTASSA “ als turistes que pernocten a la nostra ciutat.

Esperem que aquestes ratlles li facin reflexionar no sols sobre la impopular decisió, sinó també sobre la prioritària necessitat d’actuar urbanísticament en la zona descrita.

Per tal de poder transmetre-li millor les nostres inquietuds, tenim a bé de sol.licitar-li que s’avingui a poder-nos rebre en un breu plaç.

Mentrestant quedem a l’espera de les seves atentes notícies, rebi una cordial salutació.

Glòria García i Forastier
Presidenta de la Junta de Veïns de Vista Park.
C/ Albert Llanas 34 local
08024 Barcelona
tel. 630436725  
mail: abril-51@hotmail.es
Barcelona  30 d’octubre de 2009

Comentaris