Una línia de Bus llançadora que porti directament als turistes al Park Güell desde plaça Catalunya.


Carta presentada al Consell de Barri de 16/5/2017:

Fets i propostes sobre el problema de transport veïnal a Can Baró

Les veïnes i veïns del Barri de Can Baró i part del Carmel estan molt enfadats i no poden tolerar més temps el que no es resolgui el problema que tenen d'accés a les línies 24 i 92 degut a les aglomeracions provocades pels allaus de turistes visitants al Par Güell que omplen cada dia els cotxes d'aquestes línies veïnals i que provoquen reiteradament que no es pugin utilitzar.
A més de crear problemes d'embussos en la parada del Park Güell.

Els veïns veiem molt clarament que ni la nova estructuració ortogonal ni el reforç temporal de les línies evita la sobre ocupació fruit dels allaus de viatgers forans.

Es evident que l'accés i sortida de turistes del Park Güell per la carretera del Carmel en transport veïnal és un problema específic i singular que te que tenir solucions singulars.
Vistes les opinions coincidents fetes públiques pels veïns en els mitjans que senyalen com a solució de "millora" la instauració d'una línia especial que faci un servei exclusiu i directe des de la plaça Catalunya al Park Güell passant per la Sagrada Família, amb retorn o no pel mateix trajecte.

Això milloraria força el transport de veïns al derivar un gran nombre de turistes a la nova línea ràpida i exclusiva. I força atractiva pels turistes que al preu de trajecte de 4 euros a més assumirien el cost total del servei.

Aquesta idea que tenim molt clara els veïns no és cap cosa nova que s'hi hagi d'inventar. Tots coneixem el servei d'autobusos directes al Tibidabo, a l'Aeroport, al futbol, a Fira2, etc.
Cal fer observar el nostre càlcul fet que ens dóna que agafant 6 cotxes de les dues línees actuals per fer el servei especial i directe, els turistes tindran cada 8 minuts un cotxe que els durà al Park Güell en només 23 minuts en comptes de 46, i sense fer les 19 parades actuals.

Demanem que com més aviat millor es resolgui aquest tema pel bé de tots els veïns usuaris i de la convivència del de casa nostra i els de fora. La imatge actual vers el turisme no és la més adient.

Can Baró, 16 de maig de 2017

Comentaris