Les eleccions municipals ens fan perdre iniciatives?

Hola

Aquest curs està qüestionat per quatre coses:

1. La crisi econòmica i la manca de perspectiva de futur.
2. Les eleccions municipals. Problema del futur de l'organització de barri. Ara sabem com estan les coses, però si es perden les eleccions?
3. L'acció dels tècnics de barri, de casal, etc. Ells són els protagonistes de les mogudes, de les actuacions. Tenen un sou, uns objectius, unes forces pròpies
4. La política de proximitat i control del consells de barri. Política de participació i desgast. La divisió entre els veïns és la seva força.

L'associació i associacions de veïns han perdut pes davant de la ciutadania. S'han convertit en un grupuscul veïnal que s'ha d'entendre amb l'administració pública.
La necessitat de subvencions la fa dócil i pacífica. Li treu força i poder de decisió. Som un mal menor consentit. La nostra missió es parar en primer punt les reivindicacions socials.
No crear alarma social. No moure al personal indignat.
La vinculació de les persones a les ideologies fa que es perdi, una mica, l'esperit crític i combatiu. S'accepten qüestions de forma que són la base de la negociació. I la negociació és d'igual a igual o no existeix. Força i raó (poder) contra força i raó de veïns.

Està l'associació en base d'igualtat a l'hora de reivindicar?
És clar que no!
Quina força té l'AVV (qualsevol) la força de les idees, conviccions, la ferma disposició dels veïns a no renunciar a les seves reivindicacions.

S'ha de buscar el sentit profund de la representació veïnal i la situació actual del nostre barri.

Què té el nostre barri i que li falta. El PAM és un element vàlid d'anàlisi? Que han fet? Que falta fer? Per què no ho fan?

Com AVV que donariem prioritat?
Uns diuen que guarderies i escoles
Altres casals de barri per la gent gran i major cobertures...
Altres. Treball i seguretat...
Sigui el que sigui el que diem que falta, hem de tenir la carta d'objectius i reivindicacions clares. I com diu la nostra pàgina web que marca els objectius de l'AVV hem de fer un full de ruta de les reclamacions i dir-los per activa i per passiva. Un full de ruta que ens comprometi serenament però implacable.
S'haurà de comptar amb la reacció dels professionals tècnics de barri que ens voldran canviar , del consell de barri, dels polítics, de l'imcomprensió dels comerciants, però si estem d'acord i units podem fer força, molta força.
El poder sempre té excuses per no fer. Pot dedicar els seus recursos a fer obres i bonics edificis a l'altres llocs. dedicar els recursos als turistes. I aquí?

Com el Maig del 68. Una pintada deia: "Siguem realistes demanem l'impossible"


Toni

Comentaris

Anònim ha dit…
No hauria de ser així. La legislatura no és un treball del dia a dia.Es un treball planificat amb vistes a tota la legislatura. Planificat i decidit fa mesos.
Així que hem de confiar amb els polítics. Són persones que tenen principis i les seves actuacions són responsables.