EL BARRI DE CAN BARÓ AMB LA MARATÓ




EL BARRI DE CAN BARÓ AMB LA MARATÓ

Ahir 27 de maig, van fer el sopar solidari contra la pobresa a on van ser bastants persones que van col·laborar directament. També va haver persones que no van poder ser i que van aportar el seu gra de sorra a la causa la conscienciació de que la pobresa ens afecta a tots com a societat, com persones de Barcelona i com humanitat.

El sopar solidari l'organitzava el Banc del Temps de Can Baró que està vinculat a l'AVV. Tenia la col·laboració i recolzament de la parròquia de Crist Redemptor que ens deixava el material necessari per poder fer l'acte.


Van fer una presentació de les persones assistents. També van nomenar algunes que no podien ser i que recolzàvem el sopar solidari. Faltava megafonia i no es va poder escoltar bé.

Durant el sopar es va parlar de que les coses no són impossibles i que no estem en un fatalisme o determinisme. Les coses poden canviar i de fet ja estan canviant.


Després van fer una dinàmica de grup. Calia parlar de les causes de la pobresa i van fer un mural  amb les causes o solucions que trobàvem. Es van dir moltes de causes i moltes de solucions. Solament cal aplicar-les i trobar qui les faci arribar. Ja n'hi ha moltes persones que estem treballant en aquest sentit.


El sopar que era pa amb tomàquet i oli, aigua o vi també volia simbolitzar la senzillesa de vida i que les persones podem viure amb menys. Tenir menys alguns, per a que tots tinguin el suficient.

En acabat van veure un curt de la campanya en contra de la pobresa a Europa del 2010. 
A Europa de la senyora Merkel 1 de cada 6 persones és pobra.
A Espanya 1 de cada 4 i a Catalunya 1 de 5.
La crisi no és la responsable de la pobresa. Que ha empitjorat és cert. Però hem de pensar que hi ha molts factors que fan que la gent sigui pobre. Cal lluitar en tots els camps per eradicar-la.

Es van reunir amb aportacions 631€  que van donar a la Marató de TV3.






Comentaris