Manifest de la Junta Directiva de l'AVV Can Baró


Manifest de la Junta Directiva dirigit als veïns i amics 
del barri de Can Baró

Inici de curs

Veïna, veí, amiga, amic,
Aquesta Junta Directiva de l’Associació de Veïns de Can Baró vol aprofitar l’inici d’aquest curs per comunicar amb tu i assabentar-te de la seva preocupació per millorar la situació actual del barri en diferents aspectes.
Serveis i atenció a les persones grans i petits així com l’accessibilitat o l’aparcament a més de l’estat de les voreres i carrers son temes que pel pas del temps semblen crònics però demanden de la nostra lluita continuada.

Sobre les línies de treball en les que s’ha d’actuar. Serveis personals i urbanisme.
Per a nosaltres sempre ha estat prioritari ajudar i treballar per els veïns en les seves necessitats d’assistència personal, educacional i sanitària. Sense oblidar els drets i deures de cadascú en la vida comunitària. Cal detectar per poder atendre els casos de soledat, malnutrició o violència i seguretat.
Seguirem dedicant els nostres esforços a les mancances de mobilitat i aparcament, a l’estat de les voreres i carrers places i a l’urbanisme en general.

Sobre les tasques i funcions de l’Associació de Veïns
Diuen els nostres estatuts: “Serà l’Associació conducte i curs de reivindicacions comunitàries i gestionarà davant l’administració els interessos comuns, defensant els mateixos amb la màxima possibilitat que permeti la normativa legal vigent dins d’un ordre”.
L’àmbit d’actuació nostre no és només el barri i el districte sinó que compren tots els aspectes que com a ciutadans ens afecten o que interessin a tots els veïns.
Al igual que qualsevol equip social aquí tots podrem intervenir de diferent manera: Tots els socis poden decidir en assemblea, la Junta gestiona, les entitats i els col·laboradors ajuden, les administracions públiques donen suport, etc.
Com qualsevol soci tens a l’abast i pots utilitzar els recursos i estructures de que disposa l’Associació per a reivindicar i fer que les administracions governin d’acord a les necessitats comunes i particulars dels socis.
Com ja s’ha fet palès restarem amatents fent costat disposats a recolzar totes les iniciatives que els veïns, col·lectius, plataformes, les entitats i empreses del barri puguin proposar per tal d’aconseguir entre tots objectius de millorar la qualitat de vida.
Per això seguirem formant part de tots els projectes veïnals de reivindicació que necessitin de la nostra ajuda sense deixar de banda els nostres projectes globals o puntuals i el nostre modus operandi.
Es obvi que com en qualsevol grup amb una estructura formal la nostra entitat està suportada pel seus socis que a més de determinar i supervisar la nostra gestió i el nostre funcionament aporten recursos econòmics regulars amb les seves quotes encara que el nostre àmbit d’actuació ultrapassa aquest límit i estiguem treballant per a tot el barri i el seu veïnat.
Tots sabem que fer pinya duu a aconseguir tenir més força per aconseguir qualsevol objectiu.
Aquest curs estem decidits a aconseguir una gran majoria de veïns-socis que ens permeti poder copsar encara més les opinions personals o les seves necessitats i inquietuds del nostre barri. A més de tenir nosaltres més recolzament moral per treballar en aquesta tasca voluntària.
Per això et convidem a formar part d’aquet equip en la forma que vulguis o puguis: Amb la teva quota, i/o amb la teva col·laboració, les teves idees, les teves crítiques o els teus suggeriments i denuncies.
I si ho tens molt clar i tens moltes ganes de ser útil per millorar la qualitat de vida del teu barri pots venir a formar part del nostre equip directiu a on tindràs el recolzament i les eines per que actuïs racionalment i et puguis sortir amb la teva.
T’hi esperem ací: avvcanbaro@gmail.com
Com no podria ser d’altra manera fem costat i ens coordinem actuant amb les diferents entitats del barri i formem part de l’equip gestor del Casal de Barri Pirineu i la Coordinadora d’Entitats de Can Baró.

Sobre les nostres relacions amb les administracions públiques
Com actors socials i ciutadans usuaris que som sempre ens ha agradat treballar frec a frec amb les administracions i ho em fet sempre que ens han permès participar en la diagnosi i la solució de les actuacions necessàries en el barri i les persones.
El nostre prestigi en les administracions i el món associatiu és el fruit de la línia seguida en molts anys de participació amb els diferents governs i tots els partits polítics que han estat triats a casa nostra.
La nostra participació ha estat i seguirà sent sempre cordial en el tracte però tossuda en els objectius que demanda el barri.
Cal demanar que els que governin ho facin amb condicions i actituds properes a la gent i amb professionalitat exigent amb les depeses dels recursos.
Pensem que en la vida pública cadascú te una tasca con a responsabilitat i unes obligacions per a complir en el seu nivell personal i públic.
El nostre deure és exigir que qui governi ho faci amb la transparència i reciprocitat d’acord amb el que els ciutadans aporten al seu erari.
Nosaltres vetllem i vetllarem per que els serveis públics suportats amb els nostres impostos siguin els adequats a les necessitats ciutadanes.

Restem a la teva disposició i esperem la teva resposta bé sigui positiva o crítica.
La Junta Directiva, setembre de 2013

Domicili social:
Casal de Barri de Can Baró - El Pirineu
Josep Serrano 59-71
08024 Barcelona
t. 34 932 199 224 (tardes de dl. a dv.)

Comentaris